Loading...
Kurt fortælling2018-10-10T13:39:40+02:00

Papa Kurts fortælling 

Himalayan Projects fortælling fortalt af Kurt Lomborg.

Anne-Marie og jeg drømte i hele vores ungdom om at opleve Himalaya, men der var hverken råd eller tid med 3 ugers ferie årligt. Ikke før børnene flyttede hjemmefra og der kunne spares ferie op. Så efter lidt over to år uden en feriedag tog vi i 1993 på 7 ugers trek. En af mine opgaver var, at tjekke muligheden for at bestige en af de helt store bjerge, og set dem fik vi, men jeg opdagede, at jeg ikke er god i helt tynd luft. Til gengæld oplevede vi den lille hær af folk, som hele turen sørgede for, at vi ikke skulle andet end at gå, opleve og nyde uden bekymringer. Vi kom til Chhimbu, i Bhakanje, hvor vi halvvejs inde i trekket fejrede Tihar (en Hindu festival) med landsbyen i 3 dage – sikke en fest! Her 25 år senere, er disse mennesker stadig vore nære venner.

“Derfor startede vi i 1997 med at lave en befolkningsanalyse, og to år senere, stod vi med pengene til skole i hånden. Nu skulle den skole blive en realitet.”

En af vore hjælpere var en ung velbegavet fyr, som lærte mig en masse om livet i bjergene og om alle folkestammerne. Han blev den første, som vi tog til os i vores aller første projekt med scholarship.
Tre år senere fik vi igen sparet nok ferie op og tog igen afsted til dette magiske sted. Siden den tur, har vi tilbragt hvert eneste efterår i til Nepal til dags dato. På hver tur mødte vi nye mennesker og børn, og for hver tur oprettede vi flere scholarshipsordninger med danske donere.

Efterhånden begyndte vi også på andre små projekter, såsom at arbejde med vandforsyningen og donere skolebøger til forskellige skoler. Med tiden voksede ønsket om at bygge en skole, og den lille landsby Chhimbu var det helt

rigtige sted af starte. Derfor startede vi i 1997 med at lave en befolkningsanalyse, og to år senere, stod vi med pengene til skole i hånden. Nu skulle den skole blive en realitet.
I 1998 stiftede vi så Himalayan Project som en velgørenheds organisation, som mest bestod af os selv og de venner og bekendte fra vores lokalområde. Men langsomt voksede vi og i år 2008 rundede vi 300 medlemmer og 100 scholarship. Med flere medlemmer fik vi flere donationer, og projekterne blev flere om større, og vi måtte ansætte vores scholarship Namgyal til at administrere projekterne i Nepal.

Himalayan Project er et livsværk opbygget over 24 år, og det vil fortsætte mange år endnu. Det er ikke blot projekter og arbejde for mig, men en stor del af mit, det er mine tætte venner gennem mange år og folk jeg holder af.