Vi støtter et af verdens fattigste landsbysamfund

Himalayan Projects formål er, at hjælpe de mennesker som lever i fattigdom oppe i Himalayas bjerge. Vi har beskæftiget os primært med at bygge skoler og skaffe skolestipendier til eleverne. Inden for de seneste år, har vi dog udvidet vores arbejde til også at indbefatte andre projekter, som skal skaffe arbejdspladser og beskæftigelse i de lokale landsbyer. 
Vi arbejder tæt sammen med de lokale, vi kender hinanden, hvilket er en stor force, når nye projekter skal sættes igang. Det er gennem dialog at borgerne landbyerne selv diskuterer og reflekter over hvilke nye projekter de ønsker at søge støtte til og starte op i samarbejde med Himalayan Project. Ofte deler landsbyen og Himalayan Project udgifterne i to lige store dele, hvilket sikrer de lokales engagement i projektet både til selve projektet, men også til videreførelsen og vedligeholdelsen af det i fremtiden. 

Himalayan Project er en non-profit organisation, som er drevet af personer som har forelsket sig i Nepal og dets folk. Vi har eksisteret siden den 26. November 1998, men forud for dannelsen af organisationen havde flere af de stiftende medlemmer været på rejse til Nepal og oplevet det store behov for udvikling og støtte ude i de fjernere bjergdistrikter. Med private midler, blev det den spæde start på det, som senere skulle blive til en etableret organisation, som skulle hjælpe tusinde af mennesker i Nepal. Himalayan Project er blevet et kendt navn i Nepal, på deres succes til at både gennemføre både mindre og større projekter med gensidig forståelse og respekt ude u Himalaya. Som tiden er gået er engagementet blot vokset og det samme er projekternes størrelse.

Læs vores historie

Himalayan Project startede med dyrelægen Kurt Lomborg og hans kone Anne-Marie, som lod deres fascination af landet blive deres kald. Gennem de sidste 24 år, har de tilbragt hvert eneste efterår i Himalaya, hvor det ene projekt har afløst det andet.

Læs her Kurt Lomborgs beretning, om hvordan han startede Himalayan Project.    

MØD VORES BESTYRELSE

SÅDAN ARBEJDER VI

2018-11-21T18:55:19+01:00

Sundhed

At holde sig sund og rask er alfa og omega. Men hvad gør man når uheldet er ude, og der er 10 timers kørsel til nærmeste hospital?