Tegn et scholarhip

En af Himalayan Projects aller ældste gøremål i Nepal var og er stadig at tegne scholarships mellem nepalesiske børn og danske donere.

Sådan er processen

Børnene og deres forældre i Solu området skriver en ansøgning til vores nepalesiske organisation HIPRON (Himalayan Project Nepal) som videresender disse ansøgninger til Himalayan Project i Danmark, som sørger for at finde en donor i Danmark blandt vores medlemmer og andre interesserede.
Vi giver kun scholarships til børn af de fattigste familier.
Scholarshippet følger typisk eleven gennem hele skolegangen, og stiger gradvist med elevens uddannelsesniveau. Vi er selvfølgelig med hele vejen, og sørger for personligt at overbringe scholarship beløbet til eleven og sikre os, at pengene bliver brugt på bøger, skoleuniform og andre skolerelaterede udgifter.

Læs nærmere detaljer for at tegne et scholarship længere nede på siden ↓

Hold kontakten

Du får løbende breve fra dit scholarshipbarn, som flittigt skribler breve til dig, om hvordan det står til med skole og familie. Vi opfordrer derfor også de dansker donorer til at gengælde disse breve, men det er ikke obligatorisk eller afgørende for, om man er en god donor eller ej.

Læs et brev fra et af vores scholarship modtagere her

Unikke og personlige scholarship aftaler

Når du indgår en scholarship- aftale gennem Himalayan Project, bliver scholarship ansøgeren bedt om at underskrive en kontrakt med dig, i hvilken det nævnes, at studenten skal skrive til dig mindst 3-4 gange årligt og sende kopier af diplomer og eksamenspapirer straks efter hver eksamen. Dette vil, sammen med den supervision, som vor nepalesiske stab løbende foretager, være din garanti for at scholarshipet går til det rette formål, som at betale for skoleuniform, bøger og andre skolerelaterede udgifter. Du kan se kontrakten her.

Dit bidrag   

Scholarship beløbet bliver beregnet i samarbejde mellem ansøgeren, vores nepalesiske stab HIPRON og Himalayan Project. Ofte vil studenten eller dennes familie være i stand til at betale en del af skoleudgifterne selv, hvilket vi i de fleste tilfælde også opfordrer familien til at gøre, da vore erfaring siger, at det øger deres eget engagement. Dog er det en fin balance, da vi også gerne vil undgå, at den studerende skal arbejde med trekking i studietiden. Dit scholarship er fuldstændigt personligt. Beløbet, som du betaler til studenten, er også det beløb som studenten modtager. Og beløbet kan kun ændres ved forhandlinger mellem dig og studenten. Du kan vælge at betale én gang om året den 1. Marts.

Dit årlige bidrag vil typisk være

3.-5. klasse: 720 kr. pr. år. 
6.- 10. klasse: 1.020 kr. pr. år.

11. -12. klasse: 1.750 kr. pr år. Dette hedder highschool i Nepal og svarer til vores “gymnasie” niveau.

Universitet eller faguddannelse kan udarbejdes efter aftale.

Din garanti

Himalayan Project pålægger alle scholarship et beløb på 10% af scholarship-beløbet som bliver til en mindre reserve kapital for de studerende. Denne konto, skal sikre vores studerende mod uforudsete udgifter vedrørende skolen. Det kunne være forsinket indbetaling fra donor, i tilfælde af at indbetalingen pludseligt ophører. Med andre ord så vil denne konto gå udelukkende til vores studenter. 

Administration

Hvert scholarship pålægges 225 Kr per år til administrationsomkostninger (dog 200 kr. per. scholarship) Dette beløb går til aflønning af vores nepalesiske stab når for at de fire gange årligt tager den lange vej ud til Himalaya bjergene, for personligt at uddele alle scholarshipene til vores studerende, som ikke har mulighed for, at modtage pengene på anden vis. Den danske organisation af Himalayan Project arbejder frivilligt og uden betaling.

Giv et scholarship gennem Himalayan Project

Din støtte vil gøre en kæmpe forskel for et barns muligheder i verden 

[contact-form-7 404 "Ikke fundet"]